Grabbag

Sista länken i våra säkerhetsarrangemang är vår grabbag som vi nu äntligen packat. En grabbag är en säck med viktiga saker man i panik skall kunna grabba tag i på väg ur båten och ner i livflotten. Väl i en livflotte bör prioritet ges till att bli hittad och räddad så VHF och lite olika lyssignaler är nedpackade. Under tiden vi väntar på räddningen vill vi vara varma så ett par termofiltar ligger där också. Vi har lite sjukvårdssaker för det fall vi skulle vara skadade. Till sist vill man ju ha det lite mysigt i väntan på räddningen så något att äta på fick åka ner också.

Sista kompletteringarna till Grabbagen

Det här inlägget postades i Teknik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Grabbag

 1. Stefan skriver:

  Hej
  Följer er på Vesselfinder nu ? Ser att ni sen ngr Tim lämnat Farsund o stävar åt NV. Nu är ni utanför Kirkehamn och har nyss mött tankern Emuna. Häftigt! ? Hoppas ni har det bra och får en härlig seglats ??

  Trevligt skriven blogg! Följer såklart den med! 🙂

  • admin skriver:

   Ja, visst är det häftigt med vesselfinder! Det är stationer runt om kusterna som fångar upp ais-signaler från olika båtar och publicerar det på Internet. När vi seglar längre ut över havet kommer vi försvinna från kartan till vi når en ny kust med en ny station. Alla fartyg över över en viss storlek måste ha AIS och många fritidsbåtar har det också nu när det blivit rimligt billiga att ha det. För navigeringen är det otroligt bra hjälp, särskilt på natten.

 2. Stefan skriver:

  Gick in på Google Maps och spanande in hamnen i EGERSUND och bryggan där ni enligt Vesselfinder ska ligga. Spännande att få följa er på resan härifrån TRYGGA (tråkiga) kontorsstolen 🙂

  Vi hade såklart Grab bag i Kosovo också. Men i vår låg det skyddsväst, första förband, ammunition, vatten, lite mat, karta, reservkläder, ficklampa, kompass, anropskoder till andra förband och annat bra-att-ha för omständigheterna.

  • admin skriver:

   Alla borde ha en grab bag, alltid. På kontoret har man en med bläck till laserskrivaren, kaffemugg och extra passerkort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *