Baiona

Baiona har säkrat sin plats i historien genom att det var hit Pinta, ett av Christofer Columbus tre skepp på resan till Västindien, återvände med nyheten att de upptäckt en ny väg till Indien. Det var ju fel, men det var i alla fall här nyheten spreds först. Pinta finns nu som återuppbyggd replik i hamnen.

Igen blå rand, men tydligen en hyfsad båt ändå

Johannas systerdotter Tilde och hennes sambo Pontus är ute på ett annat, men minst lika utmanande och upplevelserikt år. De har skaffat en gammal fin husbil och kör utan tidtabell ner genom Europa på väg mot Marocko där de tänker surfa. Inte på internet utan på dyningarna. Eftersom de var i närheten bestämde de sig för att komma till Baiona de också så vi har kunnat spendera några dagar tillsammans med ett givande utbyte av glädjeämnen och vedermödor kring husbils- respektive båtfärder.

   

Marinan i Baiona är det inte något särskilt med. Den fungerar, men känns lite bortglömd på något sätt. Vi ligger längst ut på en lång ponton i sällskap med några tyska båtar och en otroligt hjälpsam och vänlig spanjor. Måsarna bor också här ute och har inte bättre toalettvanor än på andra håll tyvärr. Det hade kanske varit ett bättre alternativ att ankra precis öster om marinan, men det har blåst en elak vind de senaste dagarna så vi har föredragit bryggan i alla fall. De påstår att de har ett wifi, men det märker vi inte mycket av, förutom första kvällen då vi lyckades ladda hem några enstaka byte. Sedan har det varit nätverkslöst.

Plötsligt händer det.

Staden i övrigt tycker vi däremot är mycket mysig. På kvällen är det packat med människor i de små trånga restaurangkvarteren precis innanför strandpromenaden och resten av dagen flanerar de omkring i solen eller sitter på de många uteserveringarna.

   

 

  

Ett litet tivoli, nästan i kanten av den blåa Atlanten

Längs vattnet löper en cykel- och promenadbana som fortsätter ut ur stan åt båda håll. Vi tog cyklarna och cyklade till en bro från romartiden ett par kilometer norrut.

Vi har bytt ut vår beskedlige lille gosse mot en lite stöddigare.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *