Cartagena

Vi kom till Cartagena för fyra dagar sedan och har legat i deras utmärkta marina sedan dess.

Där skall båten ligga!

Här är det många som övervintrar och det verkar vara ett bra val. Marinan är välordnad och personalen tjänstvillig. Helt billigt är det inte, men inte något överpris heller. Det finns ett aktivt seglargäng som håller igång det sociala, vare sig man vill eller inte. Så är det tydligen i många marinor och det är roligt att ha andra att prata lite med om det känns ensamt. Vi delar ju alla samma vedermödor och glädjeämnen.

Här ligger det även ett gäng Superyachter, något vi är ovana vid att se hemma i skärgården utanför Göteborg. Deras ägare verkar inte vara här, men desto fler i besättningen som pysslar om båten.

Praktiskt stuvutrymme!

Typiskt. Grannen skall alltid skaffa en större!

För ett par dagar sedan upplevde vi något ovanligt. Det kom ett par droppar regn! Det var ett välkommet avbrott i det annars stekheta vädret, men glädjen varade inte länge, kanske en halvtimme. Enligt en artikel i en lokaltidning avdunstar 92% av allt regn som faller här i Andalusien. Rimligen innan det hinner komma till någon glädje för växterna kan man tänka. För oss var det i vart fall första gången på fem veckor som det regnade. Alltid något som skiljer vardagen här från den i Göteborg.

Kanske 2 mm regn på fem veckor.

Cartagena är en gammal stad som grundlades redan av khartagen Hasdrubal den sköne. Bara några år senare kom dock romarna och tog över. Det finns en del lämningar från antiken och desto mer hus från artonhundratalet.

Nyfikna på vad som döljer sig bakom kustlinjen, som vi ju nu känner ganska bra, hyrde vi en bil igår och körde upp i bergen. Det var varmt, torrt och många jordbruksbyar är väl en ganska bra sammanfattning.

I båten fortsätter, stundtals under viss protest, skolan för David. Vi har hittat på en ganska kul sak, en tidslinje där vi skriver in olika saker vi ser och lär oss under vägen. Inte bara Columbus återkomst från den nya världen, utan även coca-colas grundande finns till exempel med.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *