Combarro

Vi stävade längst in i Riá Pontevedra efter att vår pilotbok hade höjt byn Combarro till skyarna och sade att den ”would be a shame not to visit if in this part of the country”. Alternativet att ankra utanför hamnen var uteslutet eftersom vi skulle vänta ut lite dåligt väder som givetvis tidigarelade ankomsten lagom till vi skulle lägga till. Marinapersonalen kom dock upphetsat springande på bryggan och tog tamparna när vi närmade oss så det gick fint även i kraftig sidvind. Johanna brukar stå vid ratten vid tilläggningar och när vi kastar loss, vilket gör att marinapersonal och båtgrannar är övertygade om att jag är rörelsehindrad eller lite efter. Det brukar göra dem extra angelägna om att hjälpa till, eller skydda sina egna båtar.

Lågvatten

Vi blev liggande tre dagar i Combarro i mestadels hård vind. Som mest hade vi kuling i byarna vid bryggan. Byn är dock verkligen värd ett besök så vi är inte missnöjda. Ett par minuters promenad från marinan ligger den gamla medeltida byn med små krokiga gator och små sammanvuxna stenhus. De enda näringsverksamheterna som bedrivs är restauranger och krimskramsbutiker, men båda dessa finns det i gengäld i generös omfattning. Självklart finns många turister också, men nästan enbart spanjorer vilket gör att man i vart fall slipper menyer på åtta olika språk. Maten är god och billig som överallt i Spanien, stämningen till sent in på natten trevlig och vänlig med barn, vuxna och gamla om varandra på gatorna. Efter mörkrets inbrott var det offentlig filmvisning på torget på en gammal hoppmadrass ställd på ända. Upp för en backe ligger en utmärkt supermercado och vid torget ett enkelt men bra bageri.

      

Lite färg på väggarna och kanske en ny dörr så är det bara att flytta in!

Marinan är mycket välorganiserad, men lite dyr. Gästbåtar kan ligga både långsides på utsidan eller mellan fingerpontoner på insidan av första bryggan. Det senare rekommenderas då det blir ganska skvalpigt på utsidan. Eller så kastar man ankare i viken precis bredvid marinan.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *