Drama i verkliga livet: urspårning i marinan

De spanska marinor vi besökt hittills tycker vi är bra. De har alla haft tidvattensäkrade flytbryggor med rejäla fingerpontoner mellan varannan båt. Det verkar som det är en och samma leverantör som fått monopol på hela den galiciska marknaden för flytbryggor eftersom de alla är likadana. En svag punkt är att knaparna verkar tillverkade i något ömtåligt material som inte alltid står rycken när det brallar i. Jag har sett flera avbrutna i olika marinor. Det blir skarpa kanter som nöter på linorna om man inte ser upp.

   

Idag gjorde vi dock en obehaglig upptäckt när vi låg och dåsade nere i båten mellan frukost och lunch. Plötsligt hörde vi hur vi slog i bryggan med stäven. Alla förtöjningar låg dock kvar som de skulle, det var istället själva knapen i bryggan som lossnat! Knapen satt fast med ett par bultar i ett spår i bryggan, och nu hade en av dessa gängat upp sig så knapen gled fritt fram och tillbaka längs med bryggan och båten. Medan jag tittade på den spårade den dessutom ur helt och hållet. En urspårning som hade kunnat få allvarliga konsekvenser under andra omständigheter, men nu som tur var enbart resulterade i ett harmset blogginlägg. Ändå ganska allvarligt i vår digitaliserade värld.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drama i verkliga livet: urspårning i marinan

  1. Eva skriver:

    Vad sa hamnkaptenen om skadan? Ryckte på axlarna?

    Ni kunde ätit lite av algerna som ni fastnade i, det är den senaste hälsotrenden dvs att man tar vara på alger på egen hand, torkar och tillagar.

    • Alila skriver:

      Ja, han blev inte jätteupprörd i alla fall. Det har nog hänt förr. Algerna ligger tyvärr på botten igen, men vi får fundera på det nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *