En blöt natt på Ibiza

För första gången på sex veckor fick vi ordentligt regn under natten och en bit in på förmiddagen. Temperaturen sjönk till behagliga 25 grader också så vi känner oss mycket uppiggade, även om det givetvis kom precis som vi hade hängt ut tvätten.

Regn över Eulalia

Tvätten fick flytta in

Ankring efter en verkligt blöt natt?

Från Johannas FB: Ibland blir det inte som man tänkt sig men rätt bra ändå. På kvällen började det plötsligt rulla in enorma dyningar i vår vik. Tyvärr låg vinden på tvärs med vågorna vilket gjorde att alla båtar började gunga obehagligt mycket. Det fortsatte hela natten. Saker som inte brukar röra sig när vi seglar välte inne i båten. Så fort det ljusnat drog vi upp ankaret och seglade vidare. Eftersom det även skulle blåsa upp till kvällen seglade vi den relativt korta sträckan på ca två timmar till Santa Eulalia (det heter faktiskt så). Santa Eulalia ska vara den minst turistiska staden på Ibiza – vilket säger en hel del om partyön Ibiza. Men här är väldigt flott och snyggt och lite Cannes-känsla. Och dyrt ca 660 kronor natten (Kalle prutade dock duktigt ner till 550 kronor kommande natt). Idag har vi njutit av ett uppfriskande regn (första på flera veckor), en rentvättad båt (det ligger flingsalt över hela båten efter att man varit till havs), vi har haft långfrukost med film och vi har vandrat längs den vackra strandpromenaden och ätit gott. Imorgon seglar vi vidare till en ny ankarvik och hoppas på ett par dagar sol och bad innan vi seglar över till Mallorca.

Johanna Nygård Esbos foto.
Johanna Nygård Esbos foto.
Johanna Nygård Esbos foto.
Johanna Nygård Esbos foto.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En blöt natt på Ibiza

  1. Eva Runhammar skriver:

    Det är kanske bra att det regnar i Medelhavet också. Här har det varit några ordentliga skyfall – människor fick räddas ur sina bilar..

    Dock hoppas vi att det klarnat upp innan vi kommer ner. Det verkar som om den 28:e blir ett lagom mötesdatum på Menorca? Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *