Hemma igen!

Idag seglade vi i en laber bris de 17 sjömilen från Lerkil till hemmahamnen vid GKSS i Långedrag! Vi hade gott om tid och kunde njuta av de välbekanta synerna; Valö fyr, Vrångös sandstränder, Donsöhuvud, Knarrholmen (med nya hus!) och slutligen inloppet till GKSS. På bryggan mötte mamma och Pentti och tog tamparna, och strax därefter dök Davids kompisar Arvid, Samuel och Edvard upp med sina föräldrar. Det känns bra att vara hemma igen!

Ett år, en månad och 23 dagar efter att vi lämnade samma hamn återvänder vi med mängder av erfarenheter och upplevelser. Den korta sammanfattningen är att allt har gått bra, och ungefär som vi förväntat oss. Den långa berättelsen kommer det ta tid att smälta samman och lägga på plats (eller tillrätta…). Det känns omöjligt att enkelt formulera hur det känns, vad som varit bäst, hur det är att vara tillbaka, om vi skall ut igen och alla andra frågor som oundvikligen dyker upp när ett års långsegling är över, och det kommer säkert ta tid innan vi själva sorterat intrycken. Förhoppningsvis lever i alla fall de bra minnena och erfarenheterna kvar länge och det som varit trist eller jobbigt försvinner bort. Helt säkert har vi alla tre en stor bank av inre bilder från lata dagar under Medelhavets sol, från en ankarvik med kristallklart vatten, från möte med andra seglare, delfiner på Biscaya, eller från någon siciliansk barockkyrka som vi kan luta oss tillbaka och med halvslutna ögon plocka fram under något spännande möte på jobbet eller dubbellektion i skolan när höstmörkret lägger sig.

Nu återstår bara att plocka ihop våra kläder, tömma kylboxen, kransa upp skoten och åka hem till lägenheten. Innan dess skall vi dock surra för storm. I natt sover vi i båten för sista natten under resan, och då skall det komma in ett elakt lågtryck med hård storm i byarna.

Tack alla ni som kommenterat vår resa här på bloggen! Jag slutar för den här gången, men vem vet, det kanske blir något avsnitt från kommande färder om andan faller på igen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemma igen!

  1. Anita och Lars skriver:

    Tack för er fina blogg. Vi har fått massor av inspiration. Nu har ni många härliga höst-och vinterseglingar framför er. Västkusten är ju fantastisk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *