Inverness

David:

Rundtur i Inverness

Vi kom sent i går till Inverness. Så vi gick en rundtur i centrum idag istället. Vi ställde våra cyklar i en gränd och därifrån gick vi till gågatorna. Vi gick genom Victoria market som är ett jättegammalt köpcenter. Sedan kom vi fram till en pub där vi åt Fish n’ Chips och Chicken Nuggets och drack cola och öl (jag drack inte öl). Sedan ville pappa köpa skotsk whisky så vi gjorde det. Expediten hade bott i Sverige när han var liten och övade svenska för han ville gärna bo där igen. Han gav oss en fudge gratis!

Här är hårt att vara hundägare

Fakta om Inverness

Inverness har fått sitt namn från floden Ness. Ness börjar i Loch Ness (loch betyder sjö). Inverness kallas ”Capital of the Highlands”. Inverness befolkas av 46 870 skottar. På vintern blir det mycket skottning! Det finns en borg, och en fin hamn och många små stenhus (Typiskt skotska).

Inverness Castle, och gråmulet väder

Fortsättning på Rundtur i Inverness

Vi gick förbi en souvenirbutik och jag såg ett får i skyltfönstret och vill genast köpa det. Fåret heter McSheep. Sedan gick vi in på ett antikvariat (en affär för gamla böcker) som såg ut som tagen direkt från Harry Potter. Därefter köpte vi en skotsk gästflagga. Vädret var gråmulet, som det brukar vara i Skottland.

McSheep, whisky, fudge och skotska flaggan

Professor McGonegall kommer snart!

 

Det här inlägget postades i David, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *