Ledbrutna

Tre dagars arbete är över och årets vårrustning klar. Vi sov över i båten på land för att vinna tid och hann med allt under relingslisten som behövde göras. Bottenmålning med Internationals nya lite giftigare färg som skall vara tillåten från i år på Västkusten. Nästan fem liter gick åt. Vi vill ju helst slippa ta upp Alila under året vi skall vara borta så vi hoppas den håller måttet. I varma vatten brukar jag simma ner med en vanliga isskrapa till bilar och krafsa bort lite påväxt mellan upptagningarna. En tvättsvamp går också bra, men då river jag nog bort för mycket av färgen.

Många av livets stunder är blå

Friborden såg så fina ut att förbipasserande gillande berömde vårt putsande redan innan vi ens börjat. Trots det tog vi ett varv med lite rubbing och framför allt förseglingen som förhoppningsvis skyddar plasten i solen. Vi använder Ultraglozz. Inte för att vi vet att det är bättre än annat, utan för att vi gjort det flera år nu och är rädda för hur det kan bli om vi inte gör det.

Med ropecuttern monterad, anoder bytta och en liten ytlig spricka vid övre roderinfästningen lagad skall allt vara klart inför sjösättning på måndag.

Även överbyggnaden blev polerad. David gjorde en intensiv insats just som fotot togs.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *