Mat! Tips mottages tacksamt

Vid längre seglingar gäller det att ha bra mat med sig. Smörgåsar är bra, men det räcker inte hur långt som helst. Under tips och ticks skriver vi om en del som vi brukar äta till sjöss. Lämna gärna egna tips och idéer! Det är alltid roligt att utveckla sig. Jag utlovar en lyx-lefserull till de bästa tipsen nästa gång vis ses!

Vi har flyttat oss från Farsund till Egersund för att byta utsikt och kanske få lite bättre förutsättningar för överseglingen. Väderfönstren över Nordsjön den här sommaren verkar dock vara hopplöst små. Alltid är det något lågtryck som saboterar planen. Vi hade dock en behaglig segling längs kusten, även om vinden dog ut mot slutet så vi fick dra igång motorn sista sjömilen.

En av fördelarna med Egersund är att wifi:t tydligen är bättre här än i Farsund!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mat! Tips mottages tacksamt

 1. Stellan skriver:

  Detta är väl lite för enkelt men oslagbart, pastasallad. Viktigt att det är lite stuns i den purjo, rödlök, rökt bog el dyl. Serveras i glasslådor.

  Soppa!

 2. Joakim skriver:

  Som de hel- och halvthai vi är får vi komma med ett thaibaserat tips som stavas ris….
  Stekt ris för att vara lite mer precis. Ta vanligt kokt ris, stek i olja, knäck ner några ägg, lite bitar av korv eller kyckling (tillagad) eller var man nu råkar ha i köttväg tillsammans med någon grönsak (paprika, broccoli, lök). Häll i lite fisksås och stek en stund. Lasta i plastlådor och ät kall i sittbrunnen. Denna anrättning brukar vi ta med oss när vi gör dagsturer i skogen och den borde kunna funka för er också.

  • admin skriver:

   Bra idé! Allt som kan lagas i förväg och tål att ligga i en plastlåda är bra mat!

 3. Angeli skriver:

  Vi gör oftast sallad I förväg inför långa seglatser och tar vara på middagsrester som kött, pasta och ris. Matigt och gott! Funkar bra om man skär allt i små bitar.

  • Alila skriver:

   Kanske förstärkt med en rejäl klick Rhode islands-sås. Tack för idéen! I morgon skall vi gå 95 nm från Peterhead till Inverness i svaga vindar. Kanske kan det bli en sallad då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *