Mycket att göra

Efter att vi slutade arbeta förra onsdagen har vi slitit mer än vi någonsin gjort. Vi skall hyra ut lägenheten möblerad, men det betyder tyvärr inte att det bara är att plocka med tandborsten och lämna över nyckeln. Precis som när vi rensade i huset för att flytta till lägenhet krymper vi vårt boende nu också, och behöver återigen gå igenom förråd och garderober. Återigen följer vi den invanda rutinen med hyrsläp på en snitslad väg med stationer i fallande grad av användbarhet för oss. Båten, Shurgard, Erikshjälpen och som slutstation blandat brännbart på Högsbotippen.

Ett liv komprimerat till 11,5 kubikmeter.

Lördagen var planerad som den stora transportdagen. Planen grusades redan strax efter frukost av en punktering! Givetvis av en rejäl glasfilsa från en krossad ölflaska.

Roligt att bo i stan igen…

I husarrest utan möjlighet att köra runt allt vi hade tänkt fick vi fortsätta packa istället. Som grädde på moset var det ”Andra dagen lång”, en spontan gatufest utan alla former av tillstånd eller samordning. Jättekul för de som var ute på gatan och redan var lomhörda, men vi kunde hålla oss för skratt efter tio timmar med tre eller fyra entusiastiska DJ som var och en hade satsat på att i år knäcka motståndet med flest watt i högtalarna. Riktigt högt blev ljudet när ett hårdrocksband riggade sina prylar mitt emot vår port och entonigt soundcheckade en timme eller så innan de gjorde sitt i kampen för att låta mest. Salsa-DJ:s på hörnet som kämpat hela dagen blev som bortblåst. Endast Soul Kitchen på nästa hörn, 20 meter längre bort, fortsatte oberörd och vann till slut på överlägsen uthållighet innan polisen körde bort honom. Inne i lägenheten med fönstren stängda fick vi höja rösten för att göra oss hörda med varandra, och surt skruva upp volymen på House of cards som om vi var på ett vårdhem, när vi kroknade frampå kvällen.

Konstigt nog blev det ingen riktig framgång med uppslutningen för den frivilliga städpatrullen som skulle komma dagen därpå

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mycket att göra

  1. Joakim skriver:

    Hmmm – det där med punka vid sämsta tänkbara tillfälle känns igen från vår egen långfärd. Fast hellre punka i vårt däck än i ert…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *