Påsk hos Påven

Undvik att besöka Rom under påsk är ett ofta upprepat gott råd. Påsken är den stora katolska högtiden och många är de fromma som vallfärdar hit för att hälsa på påven. Han brukar bli överväldigad av alla objudna gäster och vinka åt dem på Petersplatsen. I år kom 100 000 personer till Petersplatsen för påskmnässa och påvlig vinkning.

Hela resterade Rom är också proppfullt av turister som fyller upp såväl kyrkliga som värdsliga sevärdheter, gator och torg. Vi trotsade ändå rådet och tog tåget in från Nettuno för en kulturell snarare än kyrklig vallfärd. Vi pressade in tre museibesök, lunch och fika på en liten piazza innan vi äntrade tåget tillbaka.

 

Här är öppettiderna huggna i sten

I Nettuno lärde vi känna ett trevligt Nederländskt par. De visar onekligen att det är möjligt att långsegla även utan en jättebåt. Med sin Cornish Crabber på under 8 meter, utan toalett eller kylskåp, har de redan seglat hit från Nederländerna och fortsätter med gott mod söderut.

Hemma i vår egen båt bullade vi upp en påskbuffé som inte behövde skämmas för sig. IKEA-sillen intog högsätet tillsammans med våra egentrillade köttbullar.

Ett kommande bestyr blir att räta ut ett par mantågsstöttor. Några av dem har kroknat. Jag är osäker på om det är i hamnar när båtgrannar tryckt mot vårt mantåg eller kanske till sjöss. Vi fick några rejäla brottsjöar över oss och kanske att fenderbrädan gjort att trycket blev för stort på stöttorna?

Tips och tricks är påfyllt fiffigheter angående gnällstopp och färskvatten.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *