Seg väntan på avfärd

Regnet öser fortfarande ner på ett otypiskt sätt för Syditalien. Mars är tydligen blåsigaste och regnigaste månaden här i Kalabrien, men ändå. Mellan skurarna dyker Capitano Paolo upp och hojtar till oss. Han har jobbat till sjöss sedan han var fjorton och varit i Göteborg på åttiotalet. Nu har han just sålt sin skorv till ett Albanskt gäng som skall köra turister till någon ö. De skall komma på måndag och köra hem båten, och varje dag till dess behöver han komma ner och köra länspumpen en stund.

 

Tropea ligger högt på en klippa så det gäller att ha en bra anledning att gå de 187 trappstegen upp i stan från hamnen. Utsikten är förstås ett bra skäl, men idag är det dessutom den årliga boskapsmarknaden. Rastlösheten får mig att passa på att inspektera utbudet. Vi kanske skulle skaffa några höns? Eller en get? De prisbelönta tjurarna hade dock tyvärr fått ge plats åt krimskrams från Kina och snask, så det fick bli en påse godis istället.

Vid återkomsten blev jag som vanligt granskad av den plikttrogna hamnvakthunden, som inte släpper förbi något osett.

I båten råder för övrigt väntan på avsegling, när den nu blir av. Vi ägnar oss under tiden åt viktiga saker som att titta ikapp på ICA-Stig på Youtube och att studera lösningsstrategier för extra svåra sudoku.

Ett mystiskt droppande ner i en matlåda i ett stuvfack under durken har vi också utforskat. Med hjälp av mobilkameran går det bra att undersöka vinklar som man annars inte kommer åt. Möjligen läcker det lite från baljan under duschen, men det är så lite att det lika gärna kan vara kondens som ansamlas lite olyckligt. Lämnas utan åtgärd.

Listan över tips och tricks har utökats med en lovsång till vår oljesug.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *