Sverige!

Igår passerade vi gränsen till Sverige igen, tretton månader och 12 dagar sedan vi lämnade landet, då på väg mot Norge och ut i världen.

 

Nu kom vi i svag vind från Köpenhamn och slörade förbi Ven i hettan. Precis som Napoleons general, den blivande kronprins Karl Johan, landsteg vi för första gången på svensk mark i Helsingborg.

Mottagandet var dock inte detsamma. Vi fick själva lägga till vid bryggan och de enda som mötte oss var ett par danska pensionärer. Vi hittade i alla fall en bra plats, på behörigt avstånd från kajen som vi befarade skulle bli stökig frampå kvällen. Är det något vi uppskattat vid segling utanför Sverige är det lugnet och ron i hamnarna. Vid endast något enstaka tillfälle under året har vi hört något gäng som suttit och brölat i sittbrunnen sent på kvällen, något som ju annars är legio i svenska gästhamnar. Vår oro kom dock på skam, kvällen var stillsam och lugn även här, och de danska pensionärerna i båten bredvid höll sig till läsning.

Ankomsten till Sverige firades med festmåltid på halv special, en kulinarisk höjdpunkt som märkligt nog är okänd utanför Göteborg. På torggrillen här i Helsingborg lyckades Johanna efter noggranna instruktioner till köket trots allt få en hyfsad variant.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sverige!

 1. Ylva skriver:

  I Malmö hade ni säker fått ett kungligare mottagande! 👑 Missa inte att testa Helsingborgs kulinariska höjdpunkt Bulle-i-bulle!😋 / Ylva och Mats

 2. Annie Runhammar skriver:

  Fantastiskt!
  Då är ni alltså hemma igen efter ett drygt år. Jag förmodar att det känns lite konstigt. Träffar ni Krister när ni ändå är där i krokarna?
  Meddela nu bara när ni ankommer Göteborg, så vi kan planera för det.
  VÄLKOMNA HEM!
  Annie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *