Varmt!

Sedan vi lämnade Gibraltar för ett par dagar sedan har vi seglat längs Spaniens solkust, Costa del Sol. Det är en av de varmaste platserna i Europa, och den här veckan har inte varit något undantag. Vi har stadigt en bit över 30 grader under dagen, och fortfarande vid midnatt är det ungefär lika varmt! Fördelen är förstås att havet är över 25 grader. Solen steker från molnfri himmel under dagen och vi gör vad vi kan för att skydda oss och båten från värmen.

Hemsydd vindfångare över förpiksluckan. Den skall fånga den svaga vinden och leda ner den i båten.

Film om värmeåtgärder på Johannas facebook

Vi försöker så gott det går att hålla på vardag och helg. David går i skolan några timmar varje vardag, om inte seglingen gör det omöjligt. Ibland går det dock bra även till havs, som genom Gibraltarsund med Afrika i diset i bakgrunden!

     

Johanna tar huvudansvaret för att allt är shipshape ombord

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Varmt!

 1. Eva Runhammar skriver:

  Här regnar det, vi får hoppas att värmen håller i sig tills vi kommer ner. Fast lite svalare kan det bli förstås…

  Är det svensk medeltid som gäller för David? Eller vinterkriget i Finland – aktuellt i år..

  • Alila skriver:

   Idag har vi det lite friskare till sjöss. Skönt det. Svensk medeltid skulle jag tro. Det är tema Sverige i år.

 2. Annie Runhammar skriver:

  Jag kan inte säga att jag avundas er de 30 gradernas värme! Vi far till Tyskland i övermorgon och glädjande nog är deras värmebölja över för i år. Nu hamnar de på 18 – 22 grader, vilket är bättre för studierna. Vi ska ju läsa tyska där. Mina sympatier till David, som ska plugga i värmen!

  När jag först såg fotot på trimningen av Kalles skägg, tyckte jag att det såg ut som om någon slog Kalle på käften med en välriktad vänster! Lättad, efter att ha scrollat längre ner, hälsar jag er och återkommer kanske från Tyskland och valrörelsen där.
  Annie

  • Alila skriver:

   He he. Ja, det hade varit något att fotografera. Nej, vi har det mycket fredligt och har inte drabbats av något slagsmål, vare sig ombord eller i hamnkvarteren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *