Vattenslang och kopplingar

I gästhamnarna i Sverige finns det nästan alltid en vattenslang om det finns vatten till gästande båtar. Utanför Sverige är det dock annorlunda och redan i Norge har vi kommit till hamnar där man förväntas ha sin egen slang. Skaffa således en rejäl vattenslang och några bra kopplingar för att kunna fylla vatten i båten. Vi köpte till och med två 25 meter långa slangar, varav den ena är för nödsituationer då kranen är väldigt långt borta. Ett misstag vi gjort är dock att köpa lite väl enkla slangar. De snor sig och kinkar och kräver mycket uppmärksamhet för att fungera bra. Jag skulle satsa ett par hundralappar till på en kinkfri trändgårdsslang om jag skulle köpa en ny.

Nästa länk i kedjan till ett glas svalt vatten är kopplingarna. Vanliga trädgårdsslangkopplingar fungerar långt, men skaffa även något som gängas på andra dimensioner. Vi saknade det men hittade den här smarta adaptern för 1,35 € i en skum butik på en bakgata i La Coruna. Jag påstår inte att den inte går att köpa i mer konventionella butiker också.

Om inga kopplingar fungerar borde det gå bra att lösa som alla andra akuta nödsituationer, med en rejäl bit tejp. Den självklara varianten är som alltid silvertejp, medan finsmakaren förstås väljer vulktejp.