Skola

David går snart ut årskurs tre och kommer gå årskurs fyra ombord. När vi kommer hem börjar han årskurs fem. Vi har fått mycket bra hjälp av Davids nya skola som han skall gå i när han kommer hem. Med hjälp av internet kommer han få uppgifter, skolveckans planering och kan titta på undervisningsfilmer och annat. Han kan till och med få prov på e-post som han fyller i och skickar tillbaka. På så sätt kommer han följa skolan hemma helt och hållet, med skillnaden att han på rasterna i november inte behöver ta med sig tjocktröja, stövlar och galonkläder utan kan nöja sig med badbyxor. Vi har fått en trave skolböcker och till och med en cd med språkövningar på Engelska. Kanske David kan köra IRL längs vägen med just det. Vi i lärarkollegiet ser också fram mot undervisningen. Dels för att det nog är roligt att tillsammans lära sig saker (och få en bra repetition så här 35 år senare), dels för att vi tror det kommer underlätta för oss för att ge dagarna och veckorna lite struktur. Vi får väl se, men vi är laddade alla tre!

Ett års samlad kunskap

Ännu återstår dock två dagar i den gamla skolan, men med en ny skolväg eftersom vi bor i båten.

Skolväg

Det här inlägget postades i David. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skola

  1. Linda D Schlüter skriver:

    Inte den tristaste skolvägen direkt! Skönt att nya skolan är positiva och försöker underlätta den något alternativa skolgången. O badbyxor i november låter perfekt, undrar om man kan få laga mat på distans också;)

    • admin skriver:

      Nu är skolvägen avslutad. Sommarlovet har inträtt och nästa gång det blir skola är vi förhoppningsvis på Iberiska halvön! Där är de nog ganska stränga i skolan så det kan bli en chock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *